Afgelopen Hemelvaartsweekend zijn we met de JV op kamp geweest. Dit op uitnodiging van de JV van Zwijndrecht van de Ger Gem. Hier volgt een kort verslag van deze gezellige dagen.
Woensdagavond vertrokken we en na aankomst hebben we een aantal kennismakingsspellen gedaan. Vervolgens was er een gezellig kampvuur waarbij je eigenlijk nog steeds niemand kende. Gelukkig veranderde dat na het zeskamp op donderdagmiddag, het ijs was daarna wel echt gebroken.
Donderdagmorgen zijn we naar kerk geweest in Ermelo, waar een leesdienst was. Donderdagavond hadden we ook een Bijbelstudie. We hadden een themaboekje waar we na elke maaltijd in lazen. Het thema van het boekje was ‘Licht en donker.’ We hebben onder andere stilgestaan bij onze zonden en de mens in het donker. Anderzijds hebben we ook mogen horen over Jezus en dat Hij het Licht van de wereld is en het Licht in de duisternis. Donderdagavond hadden we ook nog een nachtspel in het bos in het donker, heel toepasselijk bij het thema;)
Vrijdagochtend werden we weer wakker na een korte nachtrust. Nadat we hadden ontbeten kwam iemand van Gevangenenzorg Nederland iets vertellen over zijn vrijwilligerswerk. Zijn werk is gebaseerd op een Bijbelse opdracht: ‘Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen,’ Mattheüs 25:36. De vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland bezoeken (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun families als die dat willen. Vrijdagmiddag hadden we een spel waarbij we onze hersenen moesten gebruiken. Na het avondeten hebben we de eerste delegatie Ouddurpers uitgezwaaid en daarna volgde de ontgroening voor de overgebleven Ouddurpers en enkele Zwijndrechters. Een paar rauwe eieren, een mix van mayonaise en andere sauzen en een aantal challenges later konden we gelukkig gaan douchen. Daarna volgde de bonte avond, waarbij we veel gelachen hebben. Na het laatste kampvuur van deze week moesten we alweer ons bed gaan opzoeken voor de laatste nacht.
Zaterdag was de laatste dag. Na het ontbijt hebben we het kamphuis uiteraard heel goed schoongemaakt. Daarna gingen enkele Ouddurpers naar huis, terwijl er ook nog een paar met de Zwijndrechters meegingen naar Klimbos Ermelo. Dit was megaleuk, maar heeft ons ook behoorlijk veel spierpijn opgeleverd;)
Al met al zien we terug op een aantal hele leuke dagen en we hopen op nog een kamp volgend jaar!

Activiteiten

Activiteitenagenda

mei 2024

za zo ma di wo do vr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  • JV-weekend
10
  • JV-weekend
11
  • JV-weekend
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31