Afgelopen Hemelvaartsweekend zijn we als JV op kamp geweest naar België. Donderdagmiddag vertrokken we met overvolle auto’s (je hebt veel nodig voor een paar dagen natuurlijk) richting Gent. Na een verplichte stop voor de Zeelandbrug en een tolweg kwamen we aan bij onze accommodatie. Het kamphuis zelf was niet heel groot, maar het lag wel in een prachtig bos. En door het prachtige weer konden we elke keer buiten eten, wat echt heerlijk was. Donderdagmiddag hebben we een kennismakingsspel gedaan om elkaar (nog) beter te leren kennen. Daarna genoten we van een heerlijk bord zelfgemaakte macaroni. Na het eten hebben we een preekbespreking gedaan over de preek van donderdagochtend. Nadat we een tijdje bij een overheerlijk warm kampvuur hebben gezeten, was het tijd voor een spannend nachtspel: het douanespel. Zo’n donkere bosachtige omgeving is daar natuurlijk perfect voor…
Vrijdagochtend na het ontbijt gingen we naar Gent. Hier gingen we ook een spel doen: we moesten allemaal opdrachten uitvoeren waarmee we punten konden halen. Mensen deden een koprol in de supermarkt, bomen werden geknuffeld en bijzondere groepsfoto’s werden gemaakt. Hierna hebben we nog een oude kerk bekeken en toen gingen we terug naar het kamphuis. Er stond eigenlijk een actief spel op de planning, maar iedereen was bij het nachtspel al behoorlijk actief geweest en in Gent hadden we ook al veel gelopen, waardoor we het ’s middags een beetje rustig aan hebben gedaan. Maar niet iedereen, er werden ook dode bomen in stukken gehakt zodat we ’s avonds weer een prachtig kampvuur hadden. Na de BBQ hadden we een Bijbelstudie. Deze ging over Johannes 16:5-15, waar het gaat over het werk van de Heilige Geest. Hier mochten we nieuwe inzichten van krijgen en we hadden mooie gesprekken met elkaar.
Zaterdagochtend vertrokken we na een schoonmaaksessie naar het klimbos in Bergen op Zoom. Nadat we hier heerlijk hebben rondgeklommen was het eindelijk tijd om terug naar Ouddorp te gaan. We kijken met elkaar terug op een paar gezellige dagen, waar we ook veel mochten leren over Hemelvaartsdag, de Heilige Geest en de wederkomst.