Ouddorpse flessenactie voor verenigingsproject Kimon

De gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp zetten zich dit jaar in voor Stichting Kimon. Op dinsdag 27 december 2022 is de traditionele lege flessenactie weer gehouden. Twee Ouddorpse bedrijven sponsorden het project extra door beiden 250 euro te schenken. Het totale bedrag van de flessenactie is: €1948,35. Dit bedrag zal volledig bestemd zijn voor de actie die gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp voeren. Eerder deze maand werd de Kerstpostactie georganiseerd. Beide acties worden al tientallen jaren georganiseerd voor het goede doel.

Binnen de Commissie Verenigingswerk wordt elk jaar een diaconaal project gekozen. Dit seizoen is dat Stichting Kimon. Stichting Kimon is een christelijke, interkerkelijke zendingsorganisatie en richt zich op het noodlijdende kind wereldwijd. De focusgebieden liggen op het Afrikaanse continent en in Roemenië, Oekraïne en Bangladesh. Via zending en hulpverlening helpt de stichting om de materiële, lichamelijke, sociale en geestelijke nood van de kinderen te verlichten. Vanuit Ouddorp werkt Jantina Bucur-Mastenbroek al vele jaren onder de kinderen in Roemenië en wordt ondersteund door een thuisfrontcomité ‘Speranta’, wat hoop betekent.

Bij de door de Jeugdvereniging ‘Daniël’ georganiseerde actie waren vooral kinderen actief van de diverse clubs vanuit de Herstelde Hervormde Gemeente. Het verzamelpunt was Jumbo Sperling. Coen Sperling en Peter Grinwis van Jouw Marktkraam Ouddorp ondersteunden graag deze actie: ‘We vinden het mooi om te zien dat jongeren zich al op jonge leeftijd willen inzetten voor mensen die het minder hebben’.

De organisatie van de flessenactie wil de Heere in de eerste plaats danken voor het zegenen van deze flessenactie. Daarnaast willen we ook al de chauffeurs en de kinderen die meehielpen om deze actie mogelijk te maken hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook willen we Jumbo Sperling en Jouw Marktkraam hartelijk bedanken voor de cheques en niet in de minste plaats zijn we u als inwoners van Ouddorp erg dankbaar voor uw gulle gaven!