Hoe maak ik een inleiding?

Wanneer je een inleiding gaat maken is het belangrijk om te weten voor welke thema je ingedeeld ben. De inleidingen zijn verdeeld in de volgende thema’s: Daniel, een schets of een vrije inleiding. Ze vragen ieder om een andere voorbereiding. Voor elke inleiding moet je wel 3 psalmen opgeven. Deze moeten passen bij de inleiding. Vaak worden er psalmen aangehaald in een inleiding, deze kan je dan ook laten zingen.

Daniël

De inleiding van Daniël staan in het boek “Daniël, jong zijn in 2 werelden”. Deze inleiding mag je voorlezen op de JV. Ieder hoofdstuk is een aparte inleiding. Een hoofdstuk word afgesloten met vragen. Deze vragen mag je overnemen, uiteraard mag je ook zelf vragen bedenken bij het betreffende hoofdstuk. Wanneer je een inleiding over Daniel mag verzorgen hoef je deze niet uit te typen. Je typt alleen de vragen uit. Boven aan je stencil benoem je de psalmen die je wilt zingen.

Schets

Wanneer je een inleiding mag maken over een schets ontvang je de schets van de secretaris. Deze schets behandeld een onderwerp, bijvoorbeeld een psalm. Wanneer je deze hebt doorgelezen typ je hem in je eigen woorden uit. Uiteraard mag je zelf nog punten toevoegen. In de schets staan ook vragen, deze kan je overnemen. Dit zijn er niet voldoende zodat je zelf ook nog een aantal vragen mag bedenken bij de schets. De vragen zet je achter je inleiding.

Vrij onderwerp

We behandelen ook vrije onderwerpen. Er is een lijstje beschikbaar met onderwerpen die daarvoor in aanmerking komen. Dit lijstje is op te vragen bij de secretaris. Wanneer je een onderwerp wil behandelen die niet op het lijstje staat kan je deze doorsturen naar de voorzitter. Na zijn goedkeuring kan je het onderwerp uitwerken. Uiteraard moet je voordat je een onderwerp wil behandelen je er eerst in verdiepen. Neem dan ook voldoende tijd om een vrij onderwerp te maken. Probeer een toepassing naar deze tijd te verwerken in het onderwerp. Dit kan zowel in de inleiding als aan het eind.

Tips

Maak bij de vragen onderscheid tussen weet vragen en discussie vragen. De antwoorden van de weet vragen kunnen letterlijk in de inleiding genoemd worden. De discussie vragen moeten betrekking op het onderwerp hebben maar hoeven niet precies terug te komen in de inleiding.
Bedenk een aantal stellingen om mee af te sluiten.
Stuur je inleiding uiterlijk donderdag avond naar inleiding@jvdaniel.nl. De secretaris zorgt ervoor dat jouw inleiding op de site komt te staan en doorgestuurd wordt naar de leden. Wanneer je de inleiding verzorgt mag je ook iets lekkers trakteren. Dit hoeft niet groot te zijn!

Dagelijks Woord

Agenda

juli 2022

za zo ma di wo do vr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31